Hírek

7 fontos tipp a CSOK igényléséhez és a szerződéskötéshez

A CSOK a Magyar Állam által nyújtott, új lakás építéséhez vagy vásárlásához, valamint használt lakás vásárlásához és bővítéséhez igénybe vehető vissza nem térítendő állami támogatás. De kik vehetik igénybe a szeptember végén életbe lépő változások alapján? Milyen buktatókra készüljenek azok, akik élnének a támogatási lehetőséggel? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a témában, és összegezzük a legfrissebb változásokat is.

Tovább olvasom

Az ingatlanközvetítők tevékenységének keretei. Ki jogosult okiratszerkesztésre az ingatlanügyekben?

Szerző: Dr. Zalavári György | 2021.01.07 | Ingatlan

Tovább olvasom

A CSOK mellett már több mint egy éve van lehetőség preferált településeken falusi CSOK igénylésére is. A személyi feltételek közel azonosak a CSOK igénylés feltételeivel. A támogatott ingatlannal szembeni elvárások kevésbé szigorúak, mégis ez az, ami miatt legtöbbször elutasításre kerül a falusi CSOK kérelem. Mutatjuk, mire kell figyelni CSOK-kal, falusi CSOK-kal finanszírozni kívánt ingatlanok esetében!

Tovább olvasom

Milyen lakásra lehet elég egy párnak az elérhető támogatások összege?

A jelenlegi ingatlanárak mellett minden forint nagyon jól jöhet annak, aki lakást szeretne vásárolni. Szerencsére van számos lakáscélú és szabad felhasználású támogatás, melyek a fiatal párok lakásvásárlását elősegíthetik. Lehet vásárolni akár önerő nélkül is, de ami biztos, megfelelő jövedelemre mindenképpen szükség van ahhoz, hogy megfelelő lakáshoz jussanak az igénylők. Ráadásul számos buktató, kockázat is felmerülhet.

Tovább olvasom

Nem akarnak használt lakást venni a magyarok

Budapesten több mint 80, a megyeszékhelyeken és nagyobb vidéki városokban 52, illetve 50 százalékkal csökkent az adásvételek száma 2019 első három negyedévében.

Tovább olvasom

Nagyobb jogbiztonság az ingatlanközvetítésben - Megalakult az ÜgyvédHázak nevű országos ingatlanközvetítő hálózat

Tovább olvasom

A panellakások is búcsút vettek a féktelen drágulástól

Tovább olvasom

Órák alatt lesz bejegyezhető a tulajdonjog

Tovább olvasom

Az új lakások áfája 2020. január 01. napjától

Az 5%-os lakás áfa kivezetésével összefüggő rendelkezések

Tovább olvasom

"Egy lakás értelme nem a bútorok,

hanem az érzés,

amely eltölti ott az embereket."

- Márai Sándor

Rólunk mondták